نمایش نتایج: از 1 به 4 از 4
  1. Top | #1
    امتیازها: 22,088, سطح: 1
    تمام شدن سطح: 99%, میزان امتیاز صعود به سطح بالا: 0
    فعالیت کل: 4.0%

    تاریخ عضویت
    Mar 2011
    شماره عضویت
    3755
    عنوان کاربر
    کاربر پویــــــــــا
    میانگین پست در روز
    0.57
    محل سکونت
    پشت سیستمم....
    نوشته ها
    737
    امتیازها : 22,088
    درجه : 1
    سپاس
    3,267
    از این کاربر 4,273 بار در 934 ارسال تشکر شده است.
    میزان امتیاز
    46

    Ranks Showcase

    پیش فرض معرفی آفات و بیماری های مهم در خیار گلخانه ای

    سفیدک دروغین (کاذب)
    بیماری سرخی

    1) عامل بیماری :

    قارچ pseudoperonospora cubensis



    2) علایم :

    در سطح بالای برگ لکه های روغنی و زاویه دار زرد و قهوه ای به قطر 1تا2 سانتی متر

    در اثر پیشرفت بیماری در زیر برگ نیز لکه های ارغوانی یا بنفش ایجاد می شود

    حاشیه برگ ها خشک شده و به سمت بالا می رود.




    شرایط ایجاد بیماری :


    در آب و هوای گرم و مرطوب

    در صورت وجود آب روی شاخ و برگ توسط مه، شبنم و...

    تحت تنش دما ( روز های گرم و شب های سرد )

    رطوبت بالا (95 درصد)به مدت طولانی

    فقر عناصر غذایی ( پتاس،روی،مس و منیزیم)



    در گلخانه ها با پوشش پلاستیکی بسیار شایع است.

    4) کنترل بیماری:

    ایجاد تهویه مناسب جهت کاهش رطوبت و دما

    وجود تشتک آهک یا اسفنج آغشته به آهک در ورودی گلخانه جهت ضد عفونی

    هرس برگ های آلوده و معدوم کردن آنها

    استفاده از برنامه سمپاشی منظم با سموم مسی، کاپتان، بنومیل، دودین، زینب،مانکوزب و...








    سفیدک حقیقی (سطحی)

    پاتوژن:

    Erysiphecichoracearum

    Sphaerothecafuliginea

    شرایط ایجاد بیماری:

    آب و هوای مرطوب و خنک

    شرایط ازدحام زیاد گیاه ،سایه اندازی زیاد( نور کم)،زیادی آب و کود

    در شرایط رشد کند گیاه ،این بیماری ایجاد می شود.

    به ویژه در شب سرد و مرطوب این بیماری ایجاد می شود.



    علایم:

    لکه های کوچک و مدور و سفید رنگ در اندازه های مختلف ایجاد میگردد

    آلودگی از برگ های پایین آغاز به سمت بالا پیشرفت می کنند.

    بافت نرم و نخ مانند سفید رنگ روی برگ پخش می باشد.

    برگ های آلوده تر زرد یا قهوه ای شده و خشک میگردند.

    پودر سفید رنگ بر روی ساقه و دمبرگ هم دیده می شود.




    آنتراکنوز

    1) عامل بیماری:

    Colletotrichum lagenarium



    2) شرایط ایجاد بیماری :

    در شرایط مرطوب و دمای بین 21تا27 درجه سانتی گراد دیده می شود.

    آبیاری بارانی عامل اصلی انتشار بیماری است.




    علایم

    ابتدا لکه های به رنگ سبز مات ظاهر می شود و سپس به رنگ قهوه ای مایل به قرمز با حاشیه زرد که 1 سانتی متر وسعت دارد.

    لکه ها بیشتر در حاشیه رگبرگ ها است.

    زخم ها روی دمبرگ و ساقه دراز،سطحی و زرد مایل به قهوه ای می باشد.

    در مرکز زخم اجسام ریز سیاه رنگ وجود دارد.

    در میوه ها زخم ها به صورت لکه های سبز رنگ پریده که سریع بزرگ شده و عمیق و فرورفته می شوند.



    4) کنترل :

    رعایت بهداشت گلخانه ( قارچ روی خاک، چوب،کاه و... زنده می ماند.

    تیمار بذر با مواد شیمیایی ( بیماری با بذر منتقل می شود)

    سمپاشی منتظم با سموم زینب و فربام




    گموز خیار (اسکب،جرب)


    عامل بیماری:

    Cladosporium cucumerinum

    2) علایم:

    نقاط قهوه ای رنگ با حاشیه زرد رنگ روی برگ ظاهر می شود.

    میوه های کوچک دارای لکه های آبسوخته کمی فرو رفته می باشد.گاهی از این لکه ها ماده صمغی قهو ه ای رنگ تراوش می کند و به صورت دانه های قهوه ای خشک می شوند.



    شرایط ایجاد بیماری:



    آب و هوای سرد (5 تا 15درجه) و مرطوب

    هوای راکد و تهویه نا مناسب

    4) کنترل :

    استفاده از ارقام مقاوم

    حفظ دمای گلخانه در حدود 27 درجه و چند روز خشک نگه داشتن شاخ و برگ

    زهکشی مناسب خاک



    پژمردگی باکتریایی:


    1) عامل بیماری :

    باکتری

    Erwinia tracheiphila



    2) شرایط ایجاد بیماری :

    سوسک خیار حامل این باکتری می باشد و آن را وارد سیستم آوندی گیاه می کنند.




    علایم :

    آلودگی روی 1 یا 2 برگ به صورت لکه های سبز تیره می باشد.

    برگ های آلوده بلافاصله پژمرده می شود.



    4) کنترل:

    استفاده از ارقام دیر گل


    از بین بردن سوسک خیار

    روش شناسایی آلودگی باکتریایی:

    عرض ساقه را برش داده و زمانی که دو قسمت

    برش خورده به آرامی از همدیگر جدا می شوند

    یک ماده شیری رنگ که گاهی چسبنده نیز

    می باشد به صورت تار هایی بین دو مقطع ساقه

    تراوش می کنند.




    بوته میری



    1) پاتوژن:

    قارچ های خاکزی

    2) شرایط:

    سرما،رطوبت، خاک ضدعفونی نشده






    کنترل:

    استفاده از بذور تیمار شده با بنومیل و تیرام

    ظروف نشا را روی خاک نگذارید.

    دمای آب ابیاری 17تا 18 درجه مناسب است.
    تهویه مناسب گلخانه و عدم فشردگی ذرات خاک






    ویروس موزاییک خیار(CMV)

    1) علایم:

    در گیاهان 6تا8 هفته ای دیده می شود

    لکه های کم رنگ(شبیه موزاییک) در برگ ها دیده می شود.

    برگ ها بدشکل شده ورشد گیاه متوقف میشود.

    میوه ها به رنگ سبز مایل به زرد روشن با لکه های برجسته سبز تیره در می آید

    مرگ گیاه در فاصله 7 روز بعد از آلودگی اتفاق می افتد.





    3) کنترل:
    استفاده از ارقام مقاوم

    کنترل شته ها ( عامل اصلی انتقال ویروس)
    تو را در خواب دیدم همچو رویای شبانه
    که می گیرم برای دیدنت هردم بهانه
    برای روی ماه تو،زمین و آسمان را
    فدایی می کنم با یک غزل من عاشقانه

  2. 6 کاربر مقابل از *Mars* گرامی به خاطر این پست مفید سپاس زده اند .


  3. Top | #2
    امتیازها: 4,498, سطح: 1
    تمام شدن سطح: 99%, میزان امتیاز صعود به سطح بالا: 0
    فعالیت کل: 0%
    دستاوردها:
    SocialCreated Album pictures1000 Experience PointsVeteran

    تاریخ عضویت
    May 2011
    شماره عضویت
    5073
    عنوان کاربر
    دوســـــت جــدیــد
    میانگین پست در روز
    0.05
    نوشته ها
    67
    امتیازها : 4,498
    درجه : 1
    سپاس
    118
    از این کاربر 668 بار در 104 ارسال تشکر شده است.
    میزان امتیاز
    10

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط *mars* نمایش پست ها
    سفیدک دروغین (کاذب)

    بیماری سرخی

    1) عامل بیماری :

    قارچ pseudoperonospora cubensis



    2) علایم :

    در سطح بالای برگ لکه های روغنی و زاویه دار زرد و قهوه ای به قطر 1تا2 سانتی متر

    در اثر پیشرفت بیماری در زیر برگ نیز لکه های ارغوانی یا بنفش ایجاد می شود

    حاشیه برگ ها خشک شده و به سمت بالا می رود.




    شرایط ایجاد بیماری :


    در آب و هوای گرم و مرطوب

    در صورت وجود آب روی شاخ و برگ توسط مه، شبنم و...

    تحت تنش دما ( روز های گرم و شب های سرد )

    رطوبت بالا (95 درصد)به مدت طولانی

    فقر عناصر غذایی ( پتاس،روی،مس و منیزیم)



    در گلخانه ها با پوشش پلاستیکی بسیار شایع است.

    4) کنترل بیماری:

    ایجاد تهویه مناسب جهت کاهش رطوبت و دما

    وجود تشتک آهک یا اسفنج آغشته به آهک در ورودی گلخانه جهت ضد عفونی

    هرس برگ های آلوده و معدوم کردن آنها

    استفاده از برنامه سمپاشی منظم با سموم مسی، کاپتان، بنومیل، دودین، زینب،مانکوزب و...








    سفیدک حقیقی (سطحی)

    پاتوژن:

    erysiphecichoracearum

    sphaerothecafuliginea

    شرایط ایجاد بیماری:

    آب و هوای مرطوب و خنک

    شرایط ازدحام زیاد گیاه ،سایه اندازی زیاد( نور کم)،زیادی آب و کود

    در شرایط رشد کند گیاه ،این بیماری ایجاد می شود.

    به ویژه در شب سرد و مرطوب این بیماری ایجاد می شود.



    علایم:

    لکه های کوچک و مدور و سفید رنگ در اندازه های مختلف ایجاد میگردد

    آلودگی از برگ های پایین آغاز به سمت بالا پیشرفت می کنند.

    بافت نرم و نخ مانند سفید رنگ روی برگ پخش می باشد.

    برگ های آلوده تر زرد یا قهوه ای شده و خشک میگردند.

    پودر سفید رنگ بر روی ساقه و دمبرگ هم دیده می شود.




    آنتراکنوز

    1) عامل بیماری:

    colletotrichum lagenarium



    2) شرایط ایجاد بیماری :

    در شرایط مرطوب و دمای بین 21تا27 درجه سانتی گراد دیده می شود.

    آبیاری بارانی عامل اصلی انتشار بیماری است.




    علایم

    ابتدا لکه های به رنگ سبز مات ظاهر می شود و سپس به رنگ قهوه ای مایل به قرمز با حاشیه زرد که 1 سانتی متر وسعت دارد.

    لکه ها بیشتر در حاشیه رگبرگ ها است.

    زخم ها روی دمبرگ و ساقه دراز،سطحی و زرد مایل به قهوه ای می باشد.

    در مرکز زخم اجسام ریز سیاه رنگ وجود دارد.

    در میوه ها زخم ها به صورت لکه های سبز رنگ پریده که سریع بزرگ شده و عمیق و فرورفته می شوند.



    4) کنترل :

    رعایت بهداشت گلخانه ( قارچ روی خاک، چوب،کاه و... زنده می ماند.

    تیمار بذر با مواد شیمیایی ( بیماری با بذر منتقل می شود)

    سمپاشی منتظم با سموم زینب و فربام




    گموز خیار (اسکب،جرب)


    عامل بیماری:

    cladosporium cucumerinum

    2) علایم:

    نقاط قهوه ای رنگ با حاشیه زرد رنگ روی برگ ظاهر می شود.

    میوه های کوچک دارای لکه های آبسوخته کمی فرو رفته می باشد.گاهی از این لکه ها ماده صمغی قهو ه ای رنگ تراوش می کند و به صورت دانه های قهوه ای خشک می شوند.



    شرایط ایجاد بیماری:



    آب و هوای سرد (5 تا 15درجه) و مرطوب

    هوای راکد و تهویه نا مناسب

    4) کنترل :

    استفاده از ارقام مقاوم

    حفظ دمای گلخانه در حدود 27 درجه و چند روز خشک نگه داشتن شاخ و برگ

    زهکشی مناسب خاک



    پژمردگی باکتریایی:


    1) عامل بیماری :

    باکتری

    erwinia tracheiphila



    2) شرایط ایجاد بیماری :

    سوسک خیار حامل این باکتری می باشد و آن را وارد سیستم آوندی گیاه می کنند.




    علایم :

    آلودگی روی 1 یا 2 برگ به صورت لکه های سبز تیره می باشد.

    برگ های آلوده بلافاصله پژمرده می شود.



    4) کنترل:

    استفاده از ارقام دیر گل


    از بین بردن سوسک خیار

    روش شناسایی آلودگی باکتریایی:

    عرض ساقه را برش داده و زمانی که دو قسمت

    برش خورده به آرامی از همدیگر جدا می شوند

    یک ماده شیری رنگ که گاهی چسبنده نیز

    می باشد به صورت تار هایی بین دو مقطع ساقه

    تراوش می کنند.




    بوته میری



    1) پاتوژن:

    قارچ های خاکزی

    2) شرایط:

    سرما،رطوبت، خاک ضدعفونی نشده






    کنترل:

    استفاده از بذور تیمار شده با بنومیل و تیرام

    ظروف نشا را روی خاک نگذارید.

    دمای آب ابیاری 17تا 18 درجه مناسب است.
    تهویه مناسب گلخانه و عدم فشردگی ذرات خاک






    ویروس موزاییک خیار(cmv)

    1) علایم:

    در گیاهان 6تا8 هفته ای دیده می شود

    لکه های کم رنگ(شبیه موزاییک) در برگ ها دیده می شود.

    برگ ها بدشکل شده ورشد گیاه متوقف میشود.

    میوه ها به رنگ سبز مایل به زرد روشن با لکه های برجسته سبز تیره در می آید

    مرگ گیاه در فاصله 7 روز بعد از آلودگی اتفاق می افتد.





    3) کنترل:
    استفاده از ارقام مقاوم


    کنترل شته ها ( عامل اصلی انتقال ویروس)
    عنوانتون هستش افات و بیماریهای خیار ازبیماریهاش گفتیداماازافاتش نگفتید

  4. 3 کاربر مقابل از pesarekhob گرامی به خاطر این پست مفید سپاس زده اند .


  5. Top | #3
    امتیازها: 4,498, سطح: 1
    تمام شدن سطح: 99%, میزان امتیاز صعود به سطح بالا: 0
    فعالیت کل: 0%
    دستاوردها:
    SocialCreated Album pictures1000 Experience PointsVeteran

    تاریخ عضویت
    May 2011
    شماره عضویت
    5073
    عنوان کاربر
    دوســـــت جــدیــد
    میانگین پست در روز
    0.05
    نوشته ها
    67
    امتیازها : 4,498
    درجه : 1
    سپاس
    118
    از این کاربر 668 بار در 104 ارسال تشکر شده است.
    میزان امتیاز
    10

    پیش فرض

    اینم افات مهم خیارگلخانه ای:
    آفات: شامل حشرات ، كنه ها وغیره


    ذیلا بعضی از آفات و امراض گلخانه و نحوه مبارزه با آنها ذكرمی شود .

    آفات

    الف - حشرات خاك: در گلخانه ها و تونل های پلاستیكی كه خاك آنها قبل از كشت ضد عفونی نشده باشد بعضی از آفات مانند آب دزدك ، خرخاكی، هزار پا و كرمهای طوقه‌بر به جوانه بذری یا گیاهك جوان آسیب می رسانند . برای مبارزه با این حشرات باید قبل از كاشت 4-5 گرم دیا زینون گرانول یا سم سوین را در هر متر مربع گلخانه بپاشند و تا عمق 15- 20 سانتی متر با خاك مخلوط نمایند . یا اقدام به طعمه‌پاشی (آبدزدك و طوقه‌بر) نمود. در صورتیكه اینكار انجام نشود و آفت بروز نماید، نیم لیتر محلول 2 در هزار دیازینون یا سوین پودر وتابل را اطراف گیاه بریزید بنحویكه خاك اطراف ریشه ها باین محلول آغشته شود .

    ب ـ شته‌ها(Aphids): شته‌های بالغ، حشراتی گلابی‌شكل با بدنی نرم و دارای قطعات دهانی زننده-مكنده هستند. آنها خرطوم خود را به داخل رگبرگ یا بافت گیاهی فرو میكنند و شیره گیاه را می مكند. به طور كلی زیانهای شته‌ها را به 4 سته می‌توان تقسیم كرد:

    مكیدن شیره گیاهی، توقف رشد و ایجاد حالت تشنگی در گیاه 2- ایجاد تغییرات فیزیولوژیك از طریق تزریق آنزیم به داخل بافتها 3- دفع عسلك و استقرار قارچهای كپك دوده‌ای(فوماژین) و كاهش فتوسنتز 4- انتقال بیماریهای ویروسی(موزاییك خیار) و ایجاد كوتولگی یا مرگ

    در شرایط گلخانه به دلایل زیر به سرعت جمعیت شته‌ها افزایش می‌یابد:

    بیشتر شته‌ها ماده هستند 2-تولید مثل دخترزایی و تولید 3 تا 10 پوره در روز 3-كوتاه‌بودن طول دوره پورگی(5 تا 7 روز) 4- طولانی‌بودن طول عمر حشرات بالغ(30 تا 45 روز) 5-وجود شرایط دمایی و رطوبتی مطلوب 6- عدم وجود دشمنان طبیعی و سایر عوامل كنترل‌كننده

    با این شرایط شته‌ها میتوانند تا 20 نسل در سال ایجاد كنند.

    كنترل و مبارزه: اقدامات به‌زراعی: از بین بردن هرگونه پناهگاه و علفهای هرز میزبان در داخل گلخانه و اطراف گلخانه به شعاع 4 متری – از بین بردن مورچه‌ها با استفاده از پودر سوین – قطع برگهای آلوده به طریق مكانیكی در ابتدای آلودگی

    مبارزه بیولوژیك: استفاده از كفشدوزكها (كفشدوزك 7 نقطه، هیپودامیا و ...)، هر لارو كفشدوزك 7 نقطه تا یكصد عدد شته را می‌خورد( در یك نسل جمعا چهار هزار شته) - زنبورهای پارازیتوئید شته بالغ(Aphidius matricariae)، علائم پارازیتیسم: بدن شته پارازیته‌شده حجیم، مومیای و چرمی یا قهوه‌ای‌رنگ می‌شود. مگسهای سیرفید، بالتوریها و ....

    مبارزه شیمیایی: عدم استفاده از سموم سیستمیك ، حتی‌الامكان از حشره‌كشهای با منشا گیاهی از قبیل نیكوتینوئیدها، آب‌تنباكو و دیكلروس و غیره مورد استفاده قرار گیرد.



    ج - تریپس‌(Thrips tabaci): تریپسها جزء آفات مكنده با دگردیسی بینابینی هستند. حشرات بسیار ریز با بدن كشیده، بالها در حاشیه عقبی دارای ریشكهای بلند. علائم خسارت: تریپسها در مرحله 4-2 برگی خسارت می‌زنند. برگهای آلوده به سمت پایین پیچ می‌خورند. تریپس هم مانند شته حشره ریزی است كه با نیش خود سطح زیر برگ را سوراخ كرده و از شیره برگ خیار تغذیه میكند . در اثر نیش تریپس پشت برگ لكه های خشك سفید رنگ پیدا می شود كه بتدریج این لكه ها به هم پیوسته و خشكیدگی وسیعی را روی برگ ایجاد می كند . حشره كشهای سیتمیك روی تریپس ها تاثیر زیادی ندارد و باید برای مبارزه با تریپس از حشره كشهای تماسی مانند آزینفوس ، دیپتركس ، اندوسولفان و غیره استفاده كرد .



    د- كنه: كنه در هوای گرم به بوته های خیار حمله می كند و با مكیدن شیره برگ و لطمه زدن به ظرفیت كربن گیری گیاه باعث كاهش محصول می شود . تشخیص سریع آلوده گی به كنه و مبارزه فوری با آن از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا اگر كنه فرصت تكثیر و توسعه تامرحله تنیدن تار و قسمتهای فوقانی گیاه را پیدا كند مبارزه با آن بمراتب مشكل تر می شود . سی هكزاتین ، متاسیستوكس ، كلتان و غیره برای مبارزه با كنه مناسب است بشرطی كه بعد از سم پاشی تا زمان برداشت فاصله كافی برای تجزیه بقاییای سم روی گیاه وجود داشته باشد . هچوم برخی كنه ها از آلوده گی نشاها شروع می شود . به قدری كوچك هستند كه به آسانی می توانند از پنجره های توری دار استاندار نیز عبور كنند . به علاوه ، كنه ها میزبان های وحشی را نیز كه در اطراف گلخا نه ها وجود دارند آلوده می كنند .كنه ها به آسانی از منابع خارجی آلوده بالا می روند و وارد گلخا نه ها می شوند . همچنین ممكن است كنه ها به وسیله باد به اطراف منتشر شده و سپس در اثر برخورد با بلندترین مانع مانند درختان ، اصطبل دام و یا گلخانه ها متوقف می شوند . أن گاه به أسانی به طرف پائین و به سوی گیاه میزبان به حركت درامده و هجوم جدیدی را شروع می كنند .

    بارندگی و آبیاری برای كنه ها زیان آور است و به مكنترل آنها كمك می كند .



    هـ-معدنچی های برگ ( مگس های مینوز ): این حشره در شرایط گلخانه ، نسلهای زیادی دارد و مرحله های رشد آن در در طی یك فصل زراعی در نسلهای مختلف با هم مخلوط می شوند . البته در شرایط مزرعه ، تعدادی از پارازیت های لارو و شفیره مینوز فعال هستند .

    پارازیتیسم در شرایط حفاظت شده گلخانه زیاد نیست . در صورت پارازیته شدن ، لارو رنگ زرد و نیمه شفاف خود را از دست می دهد و تیره تر می شود ( تقریبا به رنگ برنز ) . لاروهای پارازیته ، شكل پف كرده دارند و هرگز از تونلهای خود خارج نخواهند شد . ممكن است شفیره های پارازیته شده نیز به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه براق در آینده ( شفیره های عادی قهوهای طلایی هستند )

    مینوزهای برگ در مدتی كوتاه می توانند جمعیت زیادی به وجود آورند و ممكن است لاروهای زیادی هم یك برگ اشتغال كنند . در نتیجه از به هم پیوستن تونلهای آنها ، برگ خالی از سبزینه خواهد شد . به این ترتیب ، گیاه تا مدت طولانی نمی تواند غذا تولید كند و برگ ها به طور تقریبی ، شفاف می شوند ؛ آنها گاه از قسمت بالا خشك شده و می میرند . اگر جمعیت لاروها زیاد نباشد و باقی مانده های گیاهی هم كنترل نشوند ، به نظر می رسد میزبان های هرز با مواد شیمیایی یا سم های علف كش سوزانده شده باشند .دالان ها ( تونلها ) همیشه روی برگ هاا تشكیل می شوند ؛ ولی گاهی وقتها بر روی میوه نیز دیده می شوند .

    كنترل مینوزهای برگ : نشاها باید از نظر وجود مینوز و نوزاد كرمی شكل آنها به دقت معاینه شوند . نشاهایی كه در برابر خطر آلوده گی حشره ای كامل مینوز برگ قرار دارند ، برگ هایشان به علت تغذیه زیاد و یا وجود محل های تخم گذاری شده ، لكه دار هستند . كنترل لاروهای مینوز برگ ، سخت است . زیرا أنها در داخل دالان ها ( تونل ها ) به وسیله هر دو سطح بالایی و زیرین برگ ، محافظت می شوند . حشره كش های معینی وجود دارند كه مینوزهای بالغ را پیش از آن كه بتوانند تخم گذاری كنند ، یا اینكه تخم های خود را در سطح برگ پخش كنند ، از بین میروند . اما تخم ها در برابر حشره كش ها حفظ می شوند . هر چند لاروها می توان به وسیله اثرات تبخیری پر قدرت حشره كش های سیستیمیك نابود كرد ، حشره كش ها روی مرحله شفیره گی اثری ندارند . تحقیقات نشان داده است كه لاروها پیش از أن كه به شفره تبدیل شوند ، بر روی خاك افتاده و در بستر خاك مخفی می شوند .

    استفاده از حشره كش ها در این محل می تواند به از بین بردن آفت پیش از آنكه از مرحله شفیره گی به بلوغ برسند، كمك كند . بهترین حشره كش های ضد مینوز های برگ ، مواد تنظیم كننده رشد (IGR) هستند .ازسوی دیگر، استفاده از پوشش های مالچ گیاهی بر روی خاك گلخانه نیز چرخه زندگی مینوز برگ را مختل میكند .



    و- مگس های سفید: تولید كنندگان باید به بوته هایی كه حشره های ریز سفید رنگ بیشماری شبیه به شب پره های كوچك دارند توجه كنند . مگس های سفید در برگهای بالایی گیاه ظاهر می شوند . اگر ضربه ای آهسته به گیاه زده شود یا اینكه گیاه تكان داده شود مگسهای سفید از محل های استراحت خود پرواز نموده و سپس روی گیاهان اطراف ، پراكنده می شوند . رنگ بدنشان به علت رسوب موم بر روی بیدن و بالهای ، سفید می شود . مگس های سفید قطعه های دهانی زننده – مكنده دارند و مثل شته ها از شیره گیاهی تغذیه می كنند . مگس های سفید نر وماده ، هردو از سطح زیرین برگ ها تغذیه كرده و با مصرف شیره گیاهی باعث خسارت می شوند . در نتیجه بر روی قسمت های بالایی برگ ها لكه های زرد ی دیده می شود . و بوته ها كوتاه و بیماربه نظر می رسند . زیانهای غیر مستقیم نیز به وسیله دفع ترشحات زاید وارد می شود كه قارچ های دوده یا فوماژین بر روی آن رشد می كنند . مشخص شده كه مگس های سفید ، ناقل بیماریهای ویروسی از جمله بیماری پیچیدگی ویروسی زرد برگ گوجه فرنگی (TYLCU ) هستند. مگس های سفید را می توان به چند روش مانند مشاهده ، تكان های جزیی گیاهان یا استفاده از تله ها كشف كرد . موفق ترین روش ، استفاده از تله های پلاستیكی زرد چسبنده است . بعضی از روشهایی كه ممكن است مدیریت كنترل مگس های سفید كمك كنند ، به شرح زیر هستند :

    گیاهان جدید نباید در داخل یا نزدیك گلخانه هایی كه مشكل آلودگی به مگس سفید دارند ، كاشته شوند. همه تولید كنندگان باید برای مبارزه به این مشكل تلاش كنند .پیش بینی های لازم برای حفظ نشاهای پاكسازی شده از مگس های سفید باید در گلخانه هایی كه نشاها در آن رشد می كنند صورت بپذیرد . آلوده بدون نشاها یكی از راهای اصلی هجوم آفت به داخل گلخانه های بدون آلوده گی است .كارگرها نباید لباس زرد رنگ به تن كنند . زیرا مگس های سفید به سوی رنگ زرد جلب میشوند و ممكن است كه روی لباس آنها بنشیند و به جاهای دیگر نیز منتقل شوند .كارگرها باید گیاهان میزبان آفت را در زمان تولید مسئول و نیز در فصل آیش ، نابود و یا كنترل كنند . همه نشاها باید از كاشته شدن ، بازدید شوند . همچنین نشاها باید از گلخانه ها یا فروشندگان مطمئن خریداری شوند .
    اصول بهداشتی باید به طورهمیشگی رعایت شود .همچنین انتهای آلوده و نیز بخشهایی از گیاه كه باید نابود شوند ، خیلی زود جمع آوری شوند .
    منبع:گلخانه پونه

  6. 3 کاربر مقابل از pesarekhob گرامی به خاطر این پست مفید سپاس زده اند .


  7. Top | #4
    امتیازها: 22,088, سطح: 1
    تمام شدن سطح: 99%, میزان امتیاز صعود به سطح بالا: 0
    فعالیت کل: 4.0%

    تاریخ عضویت
    Mar 2011
    شماره عضویت
    3755
    عنوان کاربر
    کاربر پویــــــــــا
    میانگین پست در روز
    0.57
    محل سکونت
    پشت سیستمم....
    نوشته ها
    737
    امتیازها : 22,088
    درجه : 1
    سپاس
    3,267
    از این کاربر 4,273 بار در 934 ارسال تشکر شده است.
    میزان امتیاز
    46

    Ranks Showcase

    پیش فرض

    ممنونم ازتون که پستمو کامل کردین دوست عزیز
    تو را در خواب دیدم همچو رویای شبانه
    که می گیرم برای دیدنت هردم بهانه
    برای روی ماه تو،زمین و آسمان را
    فدایی می کنم با یک غزل من عاشقانه

  8. کاربر مقابل از *Mars* گرامی به خاطر این پست مفید سپاس زده است:


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. اهمیت گلخانه و تغذیه دی اکسید کربن در گلخانه
    توسط Saze SHekasteh در انجمن باغبانی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-03-2011, 10:06 PM
  2. اختلالات تغذیه ای در خیار گلخانه ای
    توسط Saze SHekasteh در انجمن باغبانی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-03-2011, 10:06 PM
  3. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-03-2011, 10:04 PM
  4. آفات و بیماری های ظاهری برگ های درختان
    توسط Saze SHekasteh در انجمن باغبانی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-02-2011, 07:45 PM
  5. پرورش خیار گلخانه ای(درختی).
    توسط Saze SHekasteh در انجمن باغبانی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 23-02-2011, 07:29 PM

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  



Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0